Assortiment
Allerlei hijstechniek

Hijstechnieken omvatten een breed scala aan methoden en procedures die worden gebruikt om zware lasten veilig en efficiënt te tillen, te verplaatsen en te positioneren. Het kiezen van de juiste hijstechniek is essentieel voor het succesvol uitvoeren van hijsoperaties en het minimaliseren van risico's op letsel en schade aan materiaal. Hieronder volgen enkele veelgebruikte hijstechnieken:

Directe verticale hijsmethode: Bij deze methode wordt de last rechtstreeks verticaal opgetild met behulp van hijsapparatuur zoals hijskranen, takels of lieren. Het is de meest eenvoudige en rechtlijnige hijstechniek, ideaal voor het tillen van lasten zonder complexe vormen.
Diagonale hijsmethode: Deze methode wordt gebruikt wanneer de last niet recht boven het hijsmiddel kan worden geplaatst. De hijsapparatuur wordt diagonaal opgesteld ten opzichte van de last, waardoor de last op een gecontroleerde en veilige manier kan worden getild.
Horizontale hijsmethode: Bij deze methode wordt de last horizontaal verplaatst met behulp van hijsapparatuur zoals hijskranen of takels. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij het verplaatsen van lange en zware materialen zoals balken, pijpen of panelen.
Tandem hijsmethode: Deze methode omvat het gebruik van meerdere hijsapparaten die samenwerken om een zware last te tillen. Door de last gelijkmatig te verdelen over meerdere hijsmiddelen, wordt de belasting verminderd en wordt een veilige en gecontroleerde hijsbeweging gegarandeerd.
Gangbare hijsmethode: Bij deze methode wordt de last verplaatst over een vlakke ondergrond met behulp van hijsmiddelen zoals hijsbanden, kettingen of hijskabels. Dit is handig bij het verplaatsen van zware voorwerpen binnen een werkomgeving, zoals in een magazijn of fabriekshal.
Kraan- en hijswerktechnieken: Dit omvat specifieke technieken en procedures die worden gebruikt bij het bedienen van hijskranen, zoals het opzetten van de kraan, het uitvoeren van hijsbewegingen, het manoeuvreren van de last en het veilig neerzetten van de last op de gewenste locatie.
Het kiezen van de juiste hijstechniek hangt af van verschillende factoren, waaronder de aard van de last, de beschikbare hijsmiddelen, de omgevingsomstandigheden en de vereisten van de hijsoperatie. Het is essentieel om ervaren en goed opgeleid personeel in te zetten om hijsoperaties veilig en efficiënt uit te voeren, en om alle relevante veiligheidsvoorschriften en -procedures nauwgezet te volgen. Met de juiste hijstechnieken kunnen zware lasten veilig en effectief worden getild en verplaatst, wat bijdraagt aan het succes van diverse industriële en bouwprojecten.

Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. VIKING ARM JACK
  Your price:
 2. FATMAX TRADELIFT (1 stuk) TOT 150KG
  Your price:
 3. SET: FATMAX TRADELIFT 2 STUKSTOT 150KG
  Your price:
 4. Hydarulische machineheffer - 5 ton
  Your price:
 5. Duwloopkat - 1 ton
  Your price:
* 21% BTW is enkel geldig in België. BTW voor andere landen wordt berekend in de checkout.
per pagina