Droogijs en CO2

Afhankelijk van druk en temperatuur kan kooldioxide (CO2) voorkomen in drie vormen: gas, vloeibaar of vast. Droogijs is CO2 in vaste vorm. Het wordt gemaakt door het gecontroleerd verlagen van druk en temperatuur van vloeibare CO2; er ontstaat dan koolzuursneeuw. Deze sneeuw wordt vervolgens onder hoge druk geperst tot blokken, plakken, staven of pellets. Wij staan u graag te woord over de leveringsvormen, verkrijgbaarheid en meer.

Altijd voorraad verzekerd

Claerbout Metaalwaren verzorgt de opslag en distributie voor Westfalen BVBA, met als moederbedrijf Westfalen AG. Ondertussen is Westfalen BVBA uitgegroeid tot één van de toonaangevende gasfabrikanten in België.Droogijs

Bij Claerbout is droogijs altijd voorradig. Droogijs is de gestolde vorm van koolstofdioxide dat wordt samengeperst tot fijne ijsstaafjes of pellets. De staafjes droogijs nemen een temperatuur van -78°C aan en zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen zoals industriële reiniging, industriële koeling, koeling van voedingswaren, labo-onderzoek en medicijntransport. Droogijs, ook wel rookijs genoemd, wordt ook vaak gebruikt voor rookeffecten op evenementen en feesten. Droogijs kan gedurende minimum 48u bewaren.
Bestellen of meer info: gas@claerbout.be of 051 725 726

De staafjes droogijs nemen een temperatuur van -78°C aan